Bloggutmaningen: 13. Lajvragg

Varför?

1. Lajvragg.

Så här. Du spelar en roll. En roll som har känslor för en annan roll. Ni ägnar dagar åt att spela på de här känslorna. Alla vet att det inte är på riktigt. Du vet det. Den andre vet det. Dock vet inte kroppen det. Den har i flera dagar producerat en massa endorfinknark varje gång den andre kroppen varit i närheten. Efter lajvet så kan inte kroppen skilja på vad som är på riktigt och vad som är på låtsas. Klart man måste testa. Jag vet många som börjat sitt förhållande med att spela kära i varandra och sen bara fortsatt. Du kan inte lura kroppen.

2. Lajvragg

När man lajvar är man en nöööörd. En person som lite för ivrigt berättar om orchanfall och metatekniker. Som har bockskägg, och mantel på stan. Som snider eller smider sina egna smycken. Nördar får inte ligga. Inte som regel. Men när du är på lajv och lajvar med andra lajvare så gäller inte den regeln. Då kan den fulaste ankunge bli en svan. Då flödar hormonerna. Klart man passar på!

3. Lajvragg

Orka med en hipster som gapar om The Knife. Orka med en finansmänniska som maler på om börsen. Orka en filmvetare som inte slutar prata om Bergman. Lajvare förstår varandra. Att ragga på en annan lajvare, att leva med en annan lajvare är det mest funktionella. En lajvare förstår ditt språk. Förstår vad du säger. Och tycker det du säger är intressant. För ni delar värld. Att vara ihop med en annan lajvare är det enda som funkar för mig. Hen förstår nämligen varför jag måste lägga en massa tid på det här. Varför jag kommer hem mindfuckad och konstig. Och jag förstår tillbaka. Så klart man passar på, på lajv, på Prolog, på Knutpunkt, på efterfesten. För när ska man annars träffa någon som står ut med en?

4. Lajvragg

Mmm. Fuck me in vadmal.

Annonser

4 svar to “Bloggutmaningen: 13. Lajvragg”

  1. A Says:

    Jaha så det är lajvare man ska bli alltså??!

  2. A Says:

    En katt bland hermelinerna… En fejklajvare.

  3. Daniel K Says:

    De (vi) är rätt fejk själva. 🙂 Hela grejen går ju ut på att fejka så intensivt som möjligt, så fejka fejken blir bara ytterligare en metanivå – om smurfspråket går hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: